Press "Enter" to skip to content

Фото на денот: во пресрет на празникот на Св. Михаил Архангел осветлен светиот крст и манастирот над Битола

Дел од верниците кои помагаат при изградбата и го чуваат манастирот “Св. Архангел Михаил“ над Битола во месноста Баир се потрудија манастирот воочи утрешниот празник да биде осветлен.Се осветли светиот крст на манастирот и се поправи осветлувањето на манастирот и неговата околина.Инаку, од вечерва започнаа празнувањата на Светецот со вечерна литургија, а ќе продолжат утре со утринската литургија.

More from ВестиMore posts in Вести »