Press "Enter" to skip to content

Зајакнување на младите со финансискo знаење: “SN Финансиско друштво“ го води патот во образованието за финансиска писменост

“СН финансии“, лидер помеѓу финтек комапниите, ја реализира својата тековна кампања за подобрување на финансиската писменост кај младите. Со визија да негува образовани и финансиски свесни генерации, СН финансии активно се ангажира заедно со образовните институции за спроведување на иновативна програма за финансиска писменост прилагодена за младите умови.

-Од лансирањето на нашата образовна иницијатива, спроведовме бројни предавања, допирајќи до бројни ученици и студенти на различни образовни нивоа. Нашиот тим од експерти посветено посетува училишта и универзитети, одржувајќи предавања кои не само што едуцираат, туку и инспирираат, истакнуваат од “СН финансии“.Форматот на нивната програма е прилагодена на возраста, а со интерактивни презентации полесно прифатлива за новите генерации.

-Нашите презентации се прецизно дизајнирани да се грижат за различни возрасни групи. Основците учат за основите на личните финансии и улогата на Финтек во секојдневните трансакции, додека средношколците ги истражуваат платежните инструменти и дигиталното банкарство. Универзитетските студенти се запознаваат со сложени теми како што се монетарната политика, финансискиот систем и напредните финансиски услуги, истакнуваат од “СН финансии“.Ентузијастичките прашања и зголеменото учество на нашите предавања ја нагласуваат потребата од такви иницијативи. Заедничко чувство меѓу учесниците е недостатокот на соодветно образование за финансиска писменост, при што многумина ја нагласуваат важноста на практичните вештини за управување со пари во секојдневниот живот.

-Ние во “СН финансии“ сме повеќе од обична “fintech“ компанија, ние сме едукатори посветени на премостување на јазот во знаењето во финансиската писменост. Нашата цел е да ги поттикнеме поединците ефикасно да управуваат со нивните финансии, да поставуваат реални финансиски цели и да донесуваат информирани одлуки. Преку нашите континуирани образовни напори, имаме за цел да изградиме финансиски писмено и одговорно општество, истакнуваат од “СН финансии“.

За повеќе информации за СН финансии и нашите програми за финансиска писменост, ве молиме контактирајте не на 15 007.