Press "Enter" to skip to content

Oдбележан Денот на превенцијата, најмалите битолчани гости во СВР Битола

Денеска полициските службеници на целото подрачје на СВР Битола, денеска ги отворија вратите за најмладите и им одржаа предавање во делот на сообраќајот како и им ја прикажаа и опремата која ја користат.Имено, во соработка и со поддршка на Мисијата на ОБСЕ по завршувањето на обуката на првите инспектори за превенција, при доделување на сертификати за нивна стручност во оваа област на 9 декември 2008 година, истиот ден е прогласен за Денот на превентивната работа на полицијата.-Во соработка со заедницата со вклучување во сите активности, заедно станавме препознатливи преку многу проекти кои имаат за цел,  а тоа го покажува и статистиката – намалување на криминалот, зачувување на јавниот ред и мир, зголемување на безбедноста во сообраќајот, за сите возрасти и категории на граѓани во оваа наша заедница, велат од СВР Битола.

More from ВестиMore posts in Вести »