Press "Enter" to skip to content

Тајната за Свети Никола “отриена“ во библиотека

Вчера НУУБ “Св. Климент Охридски“ од  Битола пристигна Св. Никола, кој е славен Божји светител кој се слави низ сиот свет. Учениците од “Rosetta Stone“ од Битола со “самовилата“ Весела преку интерактивни техники и методи, поддржани од приказни за Свети Никола и примери од секојдневието, учеа за добрина, дарување, сочувството со другите, помош, несебичност. Се запознаа и со многу необични традиции од светот.Учениците напишаа уникатни писма до Дедо Мраз, во кои за разлика од пишување писма со очекувања и нарачка на посакувани подароци, дечињата му пишуваа писма со желби и подароци, лично за него, како празнично внимание.Весела Богдановиќ е извонредна наставничка со уникатен талент за беспрекорна работа со деца, создавајќи волшебна и збогатена образовна средина. Нејзината способност да ја вткае магијата на бајките во наставната програма е навистина волшебна. Со топло и негувачко однесување, таа без напор се поврзува со своите млади ученици, поттикнувајќи ја љубовта кон учењето што ја надминува училницата. Во суштина, Весела не е само учителка; таа е раскажувач, ментор и водич кој остава неизбришлива трага во срцата и умовите на учениците. 

More from ВестиMore posts in Вести »