Press "Enter" to skip to content

БАК ја претстави својата најнова креација – пченично пиво (фото)

Деновиве, Pub Bourbon Street во Битола се трансформираше во локација каде што БАК ја претстави својата најнова креација – пченично пиво што е исто толку освежувачко, колку и иновативно. Овој специјален настан, обележан со супер атмосфера, ја прослави уметноста на занаетчиското производство на пиво и радоста на доброто друштво.Вечерта беше во знак на сетот на DJ Ile The Hair, познат по својот музички шмек кој создава опуштен амбиент.Познатиот бодибилдер и фитнес тренер Паљото беше гостин на вечерта. Со своето харизматично присуство, Паљото ја вклучи публиката во жива дискусија за придобивките од витаминот Б после тренинг, истакнувајќи ги нутритивните аспекти на новото пченично пиво на БАК. Неговиот хумористичен став за балансирање на јаглехидрати со фитнес, во комбинација со делење переци, беше хит меѓу гостите.Неговата духовита забелешка „Јади јаглехидрати, јас ќе се погрижам да те слабеам во мојот фитнес центар Паљо“, донесе битолски мајтапи, совршено спојувајќи го здравјето со уживањето.

Ѕвездата на вечерта, новото пченично пиво БАК, се истакна со својот уникатен вкус и текстура. Сварено прецизно за да ја долови суштината на квалитетната пченица, ова пиво е доказ за посветеноста на БАК крафт пиварата за извонредност и иновација во производството на пиво.Настанот вчера послужи како потсетник дека БАК не е само за создавање одлично крафт пиво, туку за создавање искуства кои ги здружуваат луѓето во добра атмосфера.Да наздравиме за новото БАК – пченично и за светот на занаетчиското пиво – патување кое ветува вкус, квалитет и моменти вредни за паметење.