Press "Enter" to skip to content

Битолчани во Новата 2024 ќе “влезат“ со Битолски дувачки оркестар и стендап комедија со Марјан Ѓорѓиевски

Општина Битола ја објави програмата на третата по ред “Зимска приказна“ која започнува в сабота, за која велат дека се планирани убави изненадувања кои ќе донесат радост и празничен амбиент за нашите битолчани и за сите оние кои ќе го посетат градот како добредојдени гости.

Дочекот на Новата 2024 година ќе биде на платото на Офицерски дом во Битола, а во Новата 2024 година битолчани ќе “влезат“ со Битолски дувачки оркестар и стендап комедија со Марјан Ѓорѓиевски.

Инаку, “Зимската приказна“ ќе започне в  сабота на 24 декември со програма во Старата битолска чаршија и на платото кај Офицерски дом.

Официјалната програма ќе започне во 20 часот кај Офицерски дом со настапот на Expose Dance Studio, потоа ќе след настапот на “Евергрини“ – Сара и Дејан и B.Boy “His music/his viny!”.

Програмата е следна:

23.12.2023 – Сабота,
 
Офицерски дом 
 
12:00-14:30 – Dj Milojevich – Офф програма, Офицерски дом
12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак
14:30-17:00 – Dj Kox – Офф програма, Офицерски дом
Официјална програма Офицерски дом
20:00 – 21:00 – Expose Dance Studio
21:00 – 23:00 – „Евергрини“ – Сара и Дејан
23:00 – 00:00 – B.Boy “His music/his viny!”
– Disney маскоти
 
Стара Чаршија
 
11:00 – 14:00 -„Заедно да ја накитиме елката“ – ЗУР Македонски Ракотворби
11:00 – 11:30 – Детска градинка „Мајски Цвет“
11:30 – 13:00 – Оркестар „Маестрал“
13:00 – 14:30 – Оскестар „Фаворити“
14:30 – 16:00 – Група „Оскар“
18:00 – 20:00 – „Новогодишен германски базар“ – Наставници по германски јазик
 
 
24.12.2023 Недела,
 
Офицерски дом 
 
12:00 – 14:30 – Dj Limon – Офф програма, Офицерски дом
12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак
14:30 – 17:00 – Dj Goks – Офф програма
Офицерски дом – Официјална програма
20:00 – 21:00 – Sineticsax
21:00 – 22:00 – Група „Гром“
22:00 – 23:00 – Николче Зацески и „Barcode“
23:00 – 00:00 – Sound Waves/Марјан Ѓаковски
 
Стара Чаршија 
 
11:00 – 11:30 – ООУ „Коле Канински“
11:30 – 12:15 – „Од децата за децата“ – КУД „Илинден“ – Битола
12:00 – 14:00 – „Традиционален Базар“-Македонско-Турско здружение„Мустафа Кемал Ататурк“
12:15 – 13:00 – „Зимска Фолклорна Приказна 2023“ – А.Ф. „Плетенка“ – Битола
13:00 – 13:45 – „Фолклорна Бајка“ – А.Ф. „Гоце Делчев“ – Битола
13:45 – 14:15 – „Божиќни песни“ – Женски камерен хор „Керамија“ Прилеп
14:15 – 16:00 – „Музика за битолчани“ – Здружение за музичка култура и уметност СЕКВЕНЦА
 
 
25.12.2023 Понеделник
 
Офицерски дом 
 
12:00 – 14:30 – Dj Acika – Офф програма, Офицерски дом
12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак
14:30 – 17:00 – Dj Boca – Офф програма, Офицерски дом
13:00 – 14:00 – Поп музика, Широк Сокак – Офф програма
Официјална програма Офицерски дом
20:00 – 21:00 – Discophats
21:00 – 22:30 – Симеон Тасев – Emotion Band
22:30 – 00:00 – City Band
 
Стара Чаршија 
 
11:00 – 11:45 – ООУ „Елпида Караманди“ – Музички точки
11:45 – 12:30 – ООУ „Гоце Делчев“ – Музичко Драмски точки
13:30 – 14:30 – „Хераклеа Бенд“
14:30 – 16:00 – Дуо Латино – Музичка изведба
 
 
26.12.2023 Вторник
 
Офицерски дом 
 
12:00 – 14:30 – Dj Anna Maria- Офф програма, Офицерски дом
12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак
14:30 – 17:00 – Dj T- Zobe – Офф програма Офицерски дом
Официјална програма Офицерски дом
20:00 – 21:00 – Виктор Апостоловски
21:00 – 22:30 – „Влатко и оркестар Златко Миладиноски“
22:30 – 00:00 – „Ламбе и пријателите“ – Ламбе Алабаковски
 
Стара Чаршија 
 
11:00 – 16:00 – „Новогодишно село“ – Здружение за коњички спортови и заштита на коњи
ГЕСТУЕТ ДРАЈЛИНДЕНХОФ
11:00 – 11:30 – ООУ Климент Охридски
11:30 – 12:00 – ООУ „Кирил и Методиј“
12:00 – 12:30 – ООУ „Трифун Пановски“
12:30 – 14:30 – „Битолски чалгии“
 
27.12.2023 Среда 
 
Офицерски дом 
 
12:00 – 14:30 – Dj Torta – Офф програма, Офицерски дом
12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак
14:30 – 17:00 – Dj Chiko – Офф програма, Офицерски дом
Официјална програма Офицерски дом
20:00 – 21:30 – „Меркато Бенд“
21:30- 22:15 – Борче Наумовски – Министерот
22:15 – 00:00 – Група „Тамбураши“
 
Стара Чаршија 
 
11:00 – 13:00 – Група „Пинк Пантер“
13:00 – 14:30 – „Евергрини“ – Сара и Дејан
14:30 – 16:00 – „Нала Бенд“
 
28.12.2023 Четврток 
 
Офицерски дом 
 
12:00 – 14:30 – Dj Ljubisha – Офф програма,Офицерски дом
12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак
14:30 – 17:00 – Dj Sasho Spect – Офф програма,Офицерски дом
Официјална програма – Офицерски дом
20:00 – 21:00 – ConTruDj
21:00 – 22:00 – Музичка група КОД 369 (Памперс)
22:00 – 23:00 – Група „Паркети“
23:00 – 00:00 – Група “The Groove”
 
Стара Чаршија 
 
28.12.2023 Четврток
 
11:00 – 12:00 – ООУ „Даме Груев“ – Музички и драмски точки
12:00 – 14:00 – Група „Амајлија“
14:00 – 16:00 – Група „Адути“
 
29.12.2023 Петок 
 
– Дневна програма
12:00 – 13:30 – Гимназија „Ј.Б. Тито“ – Музичка програма
12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк сокак
12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк сокак
12:00 – 14:30 – Dj Berryqyat – Офф програма,Офицерски дом
12:00 – 15:00 – „Куќарката на Дедо Мраз“ – Зоолошка градина
„22 Нентори“ – Офф програма
14:30 – 17:00 – Box Beater – Офф програма,Офицерски дом
Официјална програма Офицерски дом
-Вечерна програма
20:00 – 21:00 – Театарска претстава „ Трите волшебни кучиња“ – НУ Народен театар
21:00 – 22:30 – Трио „Џентлемен“
22:30 – 00:00 – Група „Фонтана“ и Елена Андоновска
 
Стара Чаршија 
 
29.12.2023 Петок
11:00 – 12:30 – Група “Ѓердан“
12:30 – 14:00 – Група „Милениум“
14:00 – 16:00 – Група „Боеми“
 
 
30.12.2023 Сабота 
 
– Дневна програма – Офицерски дом 
 
11:00 – 11:30 – Детски музички фестивал „Тра ла ла“
11:30 – 12:30 – Театарска претстава „Изгубената снегулка“ – Бабец театар
12:30 – 13:15 – Новогодишен мјузикл за деца – Балада арт продукција
13:15 – 14:00 – Театарска претстава „Магична потрага по Дедо Мраз“
14:00 – 14:45 – Театарска претстава „Замрзната Бајка“
12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак
– Disney маскоти
 
Вечерна програма – Офицерски дом
 
20:00 – 21:00 – Jingle bell symphony – Sarah Mace & the Christmas Girls и Камерен Оркестар на Битола IWConnect
21:30 – 22:30 – Група „Калабалак“
22:30 – 00:00 – Група „Деспина“
 
Стара Чаршија 
 
11:00 – 16:00 „Новогодишен Слоу Фуд базар“ Пешачка патека покрај река Драгор
11:00 – 11:30 – „Вплотеност на традицијата и современото“ Комуна на Армините-Власите „Браќа Манаки“ Битола
11:30 – 13:00 „Магнум Бенд“
13:00 – 14:15 – Миле Кузмановски
14:15 – 16:00 – Група „За Мерак“
 
31.12.2023 Недела / 01.01.2024 Понеделник 
 
-Дневна програма – Офицерски дом 
 
11:00 – 11:30 – „СИ ДО“ Новогодишен концерт – ЗГ Промедиа
11:30 – 12:30 – Театарска претстава „Новогодишни желби“- Театар ДЕЛ АРТЕ – Битола
12:30 – 13:30 – Театарска претстава „Новогодишна збрка“
13:30 – 14:30 – Театарска претстава „Санката на Дедо Мраз“
12:00 – 14:30 – Isavioloncello – Офф програма, Широк Сокак
– Disney маскоти
 
Вечерна програма – Офицерски дом
 
20:00 – 21:00 – „Eruption Band“
21:00 – 22:00 – „Elicsir band“
22:00 – 23:00 – Група „Чоканче“
23:00 – 00:30 – Битолски дувачки оркестар и Стендап комедија со Марјан Ѓорѓиевски
 
Стара Чаршија 
 
11:00 – 12:30 – „Ритам Бенд“
12:30 – 14:00 – Група „Бон Тон“
14:00 – 16:00 – Група „Антика“
12:00 – 16:00 – Dj Jakov – Офф програма
– Disney маскоти
 
01.01.2024 Понеделник 
 
„Први на први“ – ЗПСК Олимпус Монс – Офф програма
12:00 – 14:30 – Isa violoncello – Офф програма, Широк Сокак
More from ВестиMore posts in Вести »