Press "Enter" to skip to content

По вонредната одржана и 35. седница на Советот на Општина Битола, на неа донесен Буџетот за 2024 година

По одржувањето на вонредната седница на која се расправаше за развојните програми на Општина Битола, на која немаше расправа за голем ден од нив, и беа усвоени, се премина на редовната 35, по ред седница на Советот на Опптина Битола, последна во оваа календарска година. 

На 35, седница на Советот на Општина Битола на која се расправаше по шест точки, поврзани со донесување на Буџетот на Општина Битола. 

По неколку часовна дискусија советниците го изгласаа со предлог Буџетот на Општина Битола за 2024 година.

За Буџетот гласаа 26 советници (“ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата“, “СДСМ и Коалицијата“). Против овој буџет беа двата советника од “Левица“, а воздржани беа тројцата советници од “Поинаку“.

More from ВестиMore posts in Вести »