Press "Enter" to skip to content

“Mint Fintech Group“ им носи радост на деца со оштетен слух во Битола овој Божик

Во срцето на Битола, за овие празници создадовме приказна за дарежливост и инклузивност. “Mint Fintech Group“, пионерска компанија за финансиска технологија, се впушти во мисија да донесе насмевки на лицата на глувите деца со донација на божиќни подароци. Годинава нивниот Дедо Мраз и Баба Мразица се никој друг туку Мартин и Радмила, сопствениците на првата знаковна кафетерија и пицерија во Македонија “Улаф Сте“.Мартин и Радмила, прославени затоа што ги претворија своите слабости во успех, се нашите херои во оваа срдечна иницијатива. Нивното патување во бизнисот, обележано со издржливост и иновативност, ги направи локални херои, инспирирајќи многумина во и надвор од заедницата на глувите лица.Овој Божиќ, “Mint Fintech Group“ одлучи да ја стави во центарот на вниманието, инклузивноста. Да бидеме со Мартин и Радмила, на овие празници не е само што ќе даваат подароци туку ќе испратат и моќна порака за зајакнување и застапеност. Децата од битолската заедница на глуви не само што ќе добијат подароци туку и ќе имаат можност ди сретнат своите примери на личности кои споделуваат слични искуства со нивните.

Донацијата вклучува различни подароци, внимателно избрани за да донесат радост и возбуда. Овој настан не беше само носење на пакетчиња. Тоа е повод заедницата да се здружи, да ја слави различноста и да ги признае талентите и способностите на секој поединец, без оглед на неговата попреченост.

Мартин и Радмила, окако Дедо Мраз и Баба Мразица, се ѕвезди на шоуто, што ќе докаже дека добрината, храброста и духот на Божиќ не познаваат граници.

“Mint Fintech Group“ ја прави оваа донација, промовирајќи порака за надеж, прифаќање и единство. Овој Божиќ Битола стои како светол пример за тоа како празничниот дух навистина може да направи разлика во сечиј живот.