Press "Enter" to skip to content

“Боеми“ в Чаршија, “Фонтана“ и Елена кај Офицерски на 7. ден на “Зимската приказна“ во Битола (фотогалерија)

Петочниот, пазарен ден, пред последдниот викенд во оваа 2022 година, воедно и 7. ден од “Зимската приказна“ која ја организира Општина Битола за дочекот на Новата 2024 година, донесе програма на повеќе локации низ Битола, а настапија повеќе изведувачи и групи.За разлика од изминатите шест денови од “Зимската приказна“ денес имавме и дневна и вечерна програма во официјалниот дел.Дневна програма започна со настапите на бендовите на Гимназијата “Ј.Б. Тито“ кај Офицерски дом, а продолжи со настапите на група “Ѓердан“, група “Милениум“ и група “Боеми“ во старата чаршија.Во официјална програма на платото пред Офицерски дом вечерна програма започна со театарска претстава “Трите волшебни кучиња“ на НУ Народен театар, а продолжи со настапот на триото “Џентлемен“ и на групата “Фонтана“ и Елена Андоновска.Во “Офф програмата“ настапија: Isavioloncello на Широк сокак, Dj Berryqyat кај Офицерски дом, “Куќарката на Дедо Мраз“ во Зоолошка градина, “22 Нентори“, “Box Beater“ кај Офицерски дом.Утре, 30 декември, во вечерна програма кај Офицерски дом битолчани ќе гледаат: Jingle bell symphony – Sarah Mace & the Christmas Girls и Камерен Оркестар на Битола IWConnect, група “Калабалак“ и група “Деспина“.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »