Press "Enter" to skip to content

Божикно послание на Митрополитот Преспанско-Пелагониски Петар (видео)

ПО МИЛОСТА БОЖЈА, МИТРОПОЛИТ ПРЕСПАНСКО-ПЕЛАГОНИСКИ

И АДМИНИСТРАТОР АВСТРАЛИСКИ И НОВОЗЕЛАНДСКИ,

НА СЕТО СВЕШТЕНСТВО, ПРЕПОДОБНО МОНАШТВО И ВЕРНИТЕ ЧЕДА ВО

ПРЕСПАНСКО-ПЕЛАГОНИСКАТА И

АВСТРАЛИСКО-НОВОЗЕЛАНДСКАТА ЕПАРХИЈА,

ИМ ИСПРАЌАМЕ МИР И БЛАГОСЛОВ,

ПОЗДРАВУВАЈЌИ ГИ СО РАДОСНИОТ ПОЗДРАВ,

ХРИСТОС СЕ РОДИ!