Press "Enter" to skip to content

За Богојавление осветување на водите од изворот на Црна Река и спуштање на чесниот крст

Ќе се одржи трето по ред традиционално осветување на водите од изворот на Црна Река и спуштање на чесниот крст на ден 19.01.2024 со почеток од 08:30 часот во служба на Отец Игор.

Организаторите и мештаните на село Железнец ги известуват сите граѓаните дека секој е добредојден да присуствува и да учествува во возобнуваувањето на традицијата на нивното убаво село Желсезнец во демхихисарската област на 40-тина километри од Битола.

Нека е за многу години православниот празник посветен на Крштението Господово-Богојавление.