Press "Enter" to skip to content

ЛК Хераклеа и Црвен Крст Битола се партнери со MINT FINTECH GROUP за овогодинешниот Food Drive

Во духот на длабоката порака на Мајка Тереза, “Ако не можеш да нахраниш сто луѓе, тогаш нахрани само еден“, ЛК Хераклеа во соработка со Црвен Крст, спонзорирани од MINT FINTECH GROUP, за утре го најавуваат традиционалниот годишен настан – народна кујна FOOD DRIVE.

Иницијативата и за оваа година, ги става во фокус социјално загрозените семејства и ќе се одржи утре, 28 јануари во 12 часот на паркингот на Правниот факултет во Битола.  Овој настан претставува охрабрувачки напор на заедницата за поддршка на оние на кои им е потребна помош во тешки времиња. Акцијата за храна има за цел не само да обезбеди хранливи оброци за семејствата, туку и да ја подигне свеста за постојаната борба против гладот во нашата заедница.

-Ги покануваме сите членови на заедницата да ни се придружат во оваа благородна кауза. Вашето присуство и придонеси можат да направат значајна разлика во животот на многумина. Ајде да се собереме да споделиме топлина и храна, еден по еден оброк, прават многу оброци, стои во пораката на организаторите.

За дополнителни информации или за да дознаете како можете да придонесете, ве молиме контактирајте со Црвен Крст Општинска организација Битола.

За организаторите: ЛК Хераклеа и Црвен Крст Битола се познати по нивната посветеност на хуманитарна работа за заедницата и афирмирање на општествената одговорност. Преку различни иницијативи, тие значително придонесоа за подобрување на животот на многумина во нашата заедница.

За спонзорот MINT FINTECH GROUP доволно е да се каже дека е лидер во финансиските технолошки решенија, е посветен на позитивно влијание во заедниците на кои им служи. Нивното спонзорство на овој настан е доказ за нивната посветеност за општествена одговорност. Овој настан е потврден и се придржува до сите локални упатства за здравје и безбедност.

More from КомерцијаMore posts in Комерција »