Press "Enter" to skip to content

10 години од основањето на здружението Европска гледна точка

По повод 10 години од основањето, Здружението за европска интеграција Европска гледна точка го одбележа својот јубилеен роденден во Млади Хаб. На прославата присуствуваа соработници и партнери на Европска гледна точка, пред присутните се обрати претседателот Дејан Петровски, во својот говот тој зборуваше како настана идеата за формирање на организацијата, за сите проекти, активности и настани кои се реализирани во изминатите 10 години, потоа се зборуваше за идните планови и на каде ќе се движи организацијата.

По повод јубилејниот роденден членовите на Европска гледна точка изработија видео на кое присутните имаа можност да се потсетат преку слики и видеа од работата на организацијата изминатите 10 години.

Претседателот Дејан Петровски додели Благодарници на сите соработници и партнери во името на Европска гледна точка за придонес во развојот и спроведување на целите на здружението.

Доделени беа и две платени, една на првата претседателка на организацијата Ане Матевска, а другата плакета постхумана на човекот кој беше заслужен за формирањето на организацијата Нешат Аземовски.