Press "Enter" to skip to content

“Јовано, Јованке“ во изведба на “Фрајле“, сплет на војводински песни и “Битола, мој роден крај“ (видеа)

На вчерашниот концерт на групата “Фрајле“ во Центарот за култура битолчани имаа прилика да слушаат песни од нивниот голем репертоар на песни, не само нивни туку и од други изведувачи.

Битолчани заедно со “Фрајле“ ја изпеаја и “Јовано, Јованке“ која беше дополнета и со одличната изведба на инструментаот на гитара.

“Фрајле“ беа посебно расположени кога пееја сплет од војводински песни, а заедно со публиката испеаја, за крај на концертот“ и дел од “Битола мој роден крај“.