Press "Enter" to skip to content

Весна Бендевска носител на пратеничката листа на Движењето ЗНАМ во “петката“

Весна Бендевска од Битола ќе ја предводи листата на ЗНАМ на парламентарните избори во петтата изборна единица на Движењето ЗНАМ кое денес ги објави имињата на носителите на пратеничките листи во сите шест изборни единици за претстојните парламентарни избори закажани на 8 мај.

Меѓу позвучните имиња со поголемо политичко искуство се издвојува поранешната пратеничка од редовите на СДСМ, сега потпретседателка на Движењето ЗНАМ, поранешна претседателка и член на Комисијата за спречување и заштита од дискриминација, Весна Бендевска. Таа ќе ја предводи листата на ЗНАМ на парламентарните избори во петтата изборна единица

More from ВестиMore posts in Вести »