Press "Enter" to skip to content

Библиотеката на партнерски состанок во Германија за проектот “Sasas Jekhvar Jekh. Once upon a time – and now“

Во рамки на проектот “Sasas Jekhvar Jekh. Once upon a time – and now“ се одржа Партнерски состанок во Плауен, Германија,  на кој присуствуваа Фатма Бајрам Аземоска, докторант и м-р Јелена Петровска.

На состанокот се разговараше за подготовките за печатење на Европската книга на бајка, дистрибуцијата, задачи итн. Исто така се разговараше и за монографијата која треба да се издаде и за другите активности кои ќе се реализират во наредниот период.

Проектот е кофинансиран од Европската комисија преку Еразмус + програмата и  оординиран од германската организација „Југендстил“. Партнери се организации од Германија, Бугарија, Грција, Унгарија, Романија, Србија и Турција.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »