Press "Enter" to skip to content

Библиотеката традиционално за својот роденден ги награди читателите на годината

Универзитетската библиотека “Св. Климент Охридски“ од Битола одбележува 79 години од своето постоење, а во рамките на свеченостите ги програси и читателите на годината, односно читатели кои позајмија и прочитаа најмногу книги, а тоа не остана незабележано од вработените во Библиотеката во Битола кои ревносно бележат.НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола и оваа година на симболичен начин ги награди читатели на годината: Емил Стојаноски, Лена Никудиновска, Јована Никудиновска, Илина Томска, Георгина Марковска, Марија Јоновска, Антони Јаневски, Илијана Николовска, Јована Јанева, Мартина Мојсовска, Ангела Илиевска, Ивана Ѓоргиевска, Александра Спировска, Жанета Тошеска, Мира Крстевска, Сане Момчилов, Роситка Тодоровска, Крсте Најдовски, Јагода Јакопетревска, Бранко Кулушески и Наташа Краус.По повод роденденот на Библиотеката упатена е порака и благодарност до читателите:-Додека ја славиме 79-годишнината од постоењето на нашата сакана библиотека, ги упатуваме нашите најтопли поздрави до сите вас кои најдовте утеха, инспирација и радост на страниците на нашата огромна колекција книги. Вашата страст за читање е крвотокот на нашата библиотека, поттикнувајќи го нејзиниот раст и збогатувајќи го нејзиното наследство низ годините. Во тивките ќошиња и пријатни ќошиња на нашата библиотека, тргнавте на безброј патувања – поминувајќи далечни земји, истражувајќи различни култури и истражувајќи во длабочините на човечкото искуство.-Заедно, да продолжиме да ја славиме моќта на книгите да просветлуваат, воздигнуваат и поврзуваат еден со друг и со светот околу нас и да ја потврдиме нашата посветеност за зачувување и негување на нашата библиотека за генерациите што доаѓаат. Нека продолжи да инспирира љубопитност, да ја разгорува имагинацијата и да ги зајакнува умовите.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »