Press "Enter" to skip to content

Олга Лозановска, Пеце Милевски, Силвана Ангелевска и Мартин Иваноски, четврорица битолчани во “5-ката“ на листата на ВМРО-ДПМНЕ

Раководството на најголемата опозициска партија ВМРО-ДПМНЕ  ги потврди кандидатските листи за пратеници во шесте изборни единици, а во 5. изборна единица има четворица кандидати од Битола.На 2. место на листата е Олга Лозановска – пратеничка во Парламентот.На 4. место е Пеце Милевски – претседател на Општинскиот Комитет на ВМРО-ДПМНЕ од Битола и директор на ЈП “Водовод“ од Битола.На 9. место е  Силвана Ангелевска пратеничка во Парламентот.На  19. место е Мартин Иваноски – престедател на УМС во ОК на ВМРО-ДПМНЕ од Битола.

Партискиот лидер Христијан Мицкоски, кој веќе претходни ги објави носители, а во 5. изборна единица носител на листата на ВМРО-ДПМНЕ е Горѓи Сајковски.

Комплетната листа на ВМРО-ДПМНЕ за ИЕ 5:

1.Ѓорѓија Сајкоски

2. Олга Лозановска

3. Сашо Донев

4. Пеце Милевски

5. Јован Јаулески

6. Лидија Петковска

7. Мевмед Џафери

8. Кире Божиновски

9. Силвана Ангелевска

10. Грација Бакрачевска

11. Лазе Јакимовски

12. Ѓорѓи Влајкиновски

13. Благица Крстеска

14. Никола Дранговски

15. Леон Мерсовски

16. Менче Марковска Андреева

17. Билјана Стефановска

18. Жанета Петреска

19. Мартин Иваноски

20. Ѓорѓи Шопоски

More from ВестиMore posts in Вести »