Press "Enter" to skip to content

И официјално, битолчаните Бисера Костадиновска-Стојчевска и Методија Илиевски кандидати за пратеници во “5-ката“ (комплетна листа)

СДСМ ги официјалализира кандидатските листи за пратеници во шесте изборни единици, а во 5. изборна единица има двајца кандидати за пратеници од Битола.

На 2. место на листата е Бисера Костадиновска-Стојчевска, министерка за култура и е Коносител на листата за пратеници. 

На 7. место на листата е Методија Илиевски, советник во Советот на Опптина Битола.

Коносител на листата во 5. изборна единица носител на листата на СДСМ е Јован Митрески, претседател на Парламентот.

Комплетната листа на СДСМ за ИЕ 5:

1. Јован Митрески

2. Бисера Костадиновска-Стојчевска

3. Митко Трајчулески

4. Боби Мојсоски

5. Енес Ибрахим

6. Жаклина Лазаревска

7. Методија Илиевски

8. Леонора Невска

9. Владо Недановски

10. Катерина Миноска

11. Џевит Мифтароски

12. Азра Зунуни

13. Александар Попоски

14. Илче Тренчевски

15. Благица Чочороска

16. Бобан Велкоски

17. Јован Крлев

18. Софија Ристеска

19. Садаим Азизоски

20. Мишела Спироска

More from ВестиMore posts in Вести »