Press "Enter" to skip to content

Ученици од Државното музичко училиште од Битола настапија на циклусот “Слободна среда“

Неколку ученици од Државното музичко училиште од Битола на настапија на циклусот “Слободна среда“ во Музејот на македонската борба во Скопје.Овој настан е во организација на “Музичка младина на Македонија“, а се реализира преку неколку концерти за учениците од музичките училишта од Државата, а секако и од Битола.Оваа среда настапија Дафина Момироска, Анастасија Петреска и Димитриј Стојчевски во класата по пијано на проф. Татјана Божиновска.Лина Димовска, Кристијана Илиевска и Давид Стојчевски од класата по пијано на проф. Билјана Димовска.Магдалена Ковилоска, во пијано придружба на проф. Горјана Стојановска од класата по флејта на проф. Александар Стефановски.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from КултураMore posts in Култура »