Press "Enter" to skip to content

Во Битола излезеноста до 17 часот, 51,95% за претседателските и 52,50 % за парламентарните избори

Гласањето во вториот круг на Претседателските извори и Парламентарните избори во Битола се одвива без проблеми, а точно во 7 часот се отворени сите 170 избирачки места во Општина Битола.Што се однесува пак до излезноста до 17 часот, таа изнесува 51,95% за претседателските и 52,50 % за парламентарните избори.Во Општина Битола право на глас за претседателските избори во вториот круг имаат 77.419 избирачи како што беше и во првиот круг. Додека пак за парламентарните избори право на глас имаат 77.578 избирачи.

More from ВестиMore posts in Вести »