Press "Enter" to skip to content

ВМРО-ДПМНЕ и коалицијата со 24.546 гласови победници во Битола

По обработени 100 процент на гласовите Државната изборна комисија (ДИК), според го објави бројот на освоени гласови во изборната единица број 5, каде спаѓа и Битола по партии и коалиции во идниот состав на македонското собрание.

Неофицијално коалицијата предводена од ВМРО ДПМНЕ во Битола вкупно 24.546 гласови или 51,92 проценти.

Коалицијата на СДСМ за Европска иднина во Битола има 9.375 гласови.

Политичката партија Левица во Битола освои 4.921 глас.

Движењето ЗНАМ – за Наша Македонија во Битола освои 3.831 глас.

Коалицијата “Европски фронт“ во Битола освои 1.653 гласа.

Коалицијата “ВЛЕН“ во Битола освои 672 гласа.

Политичка партија АВАЈА во Битола освои 273 гласа.  

Единствена Македонија во Битола освои 136 гласа.

Македонска Ера Трета – Суверенисти во Битола освои 136 гласа.

Коалиција Храбро за Македонија ГРОМ во Битола освои 116 гласа.

Политичка партија Демократи Скопје во Битола освои 83 гласа. 

Работничката партија во Битола освои 60 гласа.

Политичката партија Родина Македонија во Битола освои 57 гласа.

More from БитолаMore posts in Битола »