Press "Enter" to skip to content

Europe House Bitola ве поканува на одбележување на Денот на Европа и првиот роденден

Europe House Bitola Ве поканува на заедничко ОДБЕЛЕЖУВАЊЕ НА ДЕНОТ НА
ЕВРОПА, а воедно и нашиот прв роденден.

НИЕ СМЕ ТУКА, ТИ КАЈ СИ?

 17 MAJ | ПЕТОК | EUROPE HOUSE BITOLA / ОФИЦЕРСКИ ДОМ | ПОЧЕТОК 21:00
TIME WARP / Исмет Вејсели [тенор] и Маја Божиновска [пијано]

Овој класичен концерт ќе ја однесе публиката на патување од минатото до денес и ќе
опфати музички дела од готиката и средновековието, преку ренесансната и барокната до
современата класична музика, завршувајќи со истакнати европски и македонски музички
дела.