Press "Enter" to skip to content

Совети од нутриционист: како да го намалиме лошиот холестерол и да постигнеме регулација на триглицеридите во крвта?

Најчесто дисбаланс во организмот се случува во зимски временски услови каде што е намалена физичката активност и обично во тој период внесуваме лоша и неадекватна храна за нашето тело.

Поради тоа нашиот организам не работи артикулирано и тој самиот не може да ја обработи храната и доаѓа до наталожување на отровите во организам.

Во зимни услови телото има потреба за внесување на поголемо количество на масти и поради самото тоа потешко ги исфрламе токсините од телото со што ја нарушуваме самата клиничка состојба.

Она што е потребно да направиме во зимски услови е да правиме редовна детоксикација, а тоа се постигнува на два начина: со конзумација на одредени чаеви, џусеви или преку храна.

Препорачливо за регулација на триглицериди и холестерол во форма на чаеви е индискиот чај, зелен чај, свеж планински чај, а што се однесува до храната се пропорачува да се внесуваат во свежа форма (салати, варен зеленчук, варен кромид и варена брокула.)

Напомена: за сите што долготрајно имаат проблем со холестерол и триглицериди на подолг временски период треба да конзумираат од горенаведените продукти.

More from СоветиMore posts in Совети »