Press "Enter" to skip to content

СВР Битола: притвор, домашен притвор и мерка на претпазливост

Во врска со вчерашното насилство во Битола на едно лице од Битола изречена му е мерка притвор во траење од 8 дена, на друго лице од Битола изречена му е мерка куќен притвор во траење од 8 дена, а додека на трето приведено лице исто така од Битола изречена му е мерка на претпазливост.

Мерките се изречени по пријава дека во угостителски објект на ул. „Широк Сокак“ во Битола физички биле нападнати две лица од Битола.