Press "Enter" to skip to content

“Kinderfest 2024“ во ОУ “Елпида Караманди“ во Битола (фото)

Денес во дворот на основното училиште ОУ “Елпида Караманди“ во Битола се одржа “Kinderfest 2024“, настан за промоција на германскиот јазик.“Kinderfest 2024“ е во заедничка организација на наставничките по германски јазик од ОУ “Елпида Караманди“ и ОУ “Коле Канински“ од Битола.Вакви фестивали често има во училиштата во Германија за време на учебната година, а оваа година на “Kinderfest 2024“ имаше повеќе од 100 ученици.Јазиците се нашето богатство, тоа се трудиме да го пренесеме преку вакви настани и до нашите ученици, преку игра и забава да допреме до детските срца – мото на овие наставнички по германски јазик.

More from ВестиMore posts in Вести »