Press "Enter" to skip to content

“Боди М“: Goodbye BOTOX – Hello NOTOX

Време е да кажете збогум, на намерата да употребите BOTOX кој по сите реакции на експертите, носи лице без експресии и „замрзнат“ поглед.

BOTOX-от прави неверојатна работа за измазнување на брчките и враќање на годините. Но, експертите тврдат дека дојде време да застанеме на страната на холивудската ѕвезда од А листата – Гвинет Палтроу, која рече дека чувствува дека ботоксот ја прави да изгледа „како луда“.

Искрените дерматолози ќе кажат дека тој добро функционира на вашето чело, но не е толку добар на долниот дел од лицето бидејќи носи празен израз на лицето, па така насмевката или намуртеното лице, а и другите експресии кои зборуваат за нас како личност, се убави да останат како дел од животот, а не да имаме лице како кукла од Мадам Тисо музејот.

Дали придобивките ги надминуваат ризиците?

Не, а за тоа е доволно само да се прелистаат низ списанијата славните личности и последиците од боцкањето, за да видите докази за тоа. И последно, но не и најмалку важно, го има и тој мал, но клучен факт дека BOTOX-от е токму она што го сугерира неговото име – тој е токсин! Па затоа со огромно внимание.Добрата вест е дека постојат алтернативи кои природно ја подобруваат вашата кожа и навистина функционираат – а ние во BODY M секогаш на прва линија ги имаме неинвазивните третмани. Овие нови третмани ја користат најновата технологија за да ви дадат многу реални, долготрајни резултати без да го променат вашиот изглед, во карикатура. И овие наши третмани гарантираат безбедно враќање на еластичноста и дебелината на вашата кожа без ризици поврзани со боцкањето.

И, се разбира, сетотоа е природно, што значи дека сепак ќе можете да кренете веѓа и да се насмеете.Во серијата иновативни и неинвазивни третмани во BODY M е најновиот третман NOTOX.

Што е NOTOX?

Тоа е промена кон неинвазивни форми на анти-ејџинг, а со хаштагот со кој собра овој третман 10,3 милиони прегледи на TikTok, тој расте со неверојатен популарност во светот. NOTOX е нова, нетоксична алтернатива на ботоксот.

Закажате го вашиот NOTOX во BODY M, време е за природни нешта и совршена убавина.