Press "Enter" to skip to content

Констракта ќе ја донесе својата креативност на Градски стадион во Битола на 3 јули

На 03.07.2024 година како дел од The Stars Symphony ќе настапи Констракта, или Ана Ѓуриќ која сите добро ја познаваат по нејзиниот автентичен и креативен настап на Евровизија во 2022 година, каде заврши на 5-то место со песната “In corpore sano”.

Со својот настап на Евровизија, таа ја освои наградата Марсел Безансон за уметничка изведба, официјална награда на Евровизија која се доделува за најдобра уметничка изведба, гласајќи од коментаторите од секоја учесничка телевизиска станица на Евровизија. 

Концептуалниот пристап и автентичност на Констракта често се споредуваат со работите на познатата Марина Абрамовиќ, што го прави нејзиниот уметнички израз уште поинтригантен.

Како член на критички признатиот српски бенд Земља грува, таа настапувала на некои од најголемите музички фестивали во Србија и Западниот Балкан, вклучувајќи настапи пред артисти како Си Ло Грин и Нувел Ваг. Бендот исто така беше избран да го отвори последниот концерт на Ејми Вајнхаус во Белград во 2011 година.

На 3 јули бидете на Градски стадион во Битола за да уживате во уникатните настапи на Констракта.

03.07.2024, 19:00, The Stars Symphony, Градски стадион, Битола.

Карти во продажба на следниот линк: https://www.yournextevent.info/event.php?id=49 и во Тобако Димпо во Битола (Ленски Мост, Гроздот, и Новиот Пазар).

За повеќе информации за настанот, посетете ги профилите на Камерен Оркестар на Facebook и Instagram.