Press "Enter" to skip to content

“Pound for Pound team“ се враќа  со 11 медали од Вршац, Србија (фото)

Претставувајќи ја нашата Македонија, нашата Битола и “Pound for Pound team“ се враќа  со 11 медали од Србија, Вршац во конкуренција на школи од Србија, Романија, Босна и ние од Македонија во Бразилска Џиуџицу.-Остваривме одличен успех со 4 злата, 5 сребрени и 2 бронзени медали и нашите такмичари демонстрираа борбеност, добри техники и завршници. Имајќи предвид дека во финале се сретнуваа наши исти такмичари, во една категорија наш 13 годишен член мораше поради немање конкуренција да се бори со 23 годишен борец што даде феноменална борба и изгуби тесно на поени (за нас е шампион), во плави -70 ни дадоја борец кој најмалку имаше 80 кг., велат од Ninjutsu klub”Bitola” и додаваат:татистички требаше да имаме повеќе прваци но што е тука е. Докажавме кои сме, што можеме и знаеме и за нас тоа не претставува проблем. Никогаш не сме љубители на пирови победи. Вистинскиот Воин сака добри борби со силни борци.