Press "Enter" to skip to content

Пелистер Волеј најдобри во младинска конкуренција – награди за 30 надежни спортисти (фотогалерија)

Кога беше во прашање која екипа ќе биде најдобрата екипа во младинска конкуренција немаше дилеми дека тоа ќе биде екипата на Пелистер Волеј која е доминантна на сите терено каде настапува, а од ден на дел салата на Медицинското училиште има повеќе публика.За наградата Роберт Митковски тренер во Пелистер Волеј рече:

-Им благодарам на Сојузот на спортови што го потврди тоа што го работиме, а за што сме убедени дека е добро. Честитките кои ги добивме на изборот и радоста на одбојкарките доволно зборува за тоа колку се израдувавме.Второ пласирана младинска екипа е ДГС Партизан, а трето пласирана екипата на фудбалската школа ЛГ.Наградени беа и голем број на надежни спортисти.

-Јована Николовска, фудбал

-Никола Стојковски, џудо

-Филип Димовски – аикидо

-Ана Марија Наумовска – кик бокс

-Евгени Јосковски – кик бокс

-Симар Исмаиловски – бокс

-Кристина Ставревска – кошарка

-Даниел Гравевски – пинг понг-Ева Милевска – скијање

-Ѓорѓија Талевски – стрелаштво

-Христијан Јовановски – фудбал

-Борјан Обедниковски – кошарка

-Маја Милошеска – кошарка

-Бојан Илиевски – фудбал

-Кристијан Стојани – маратон

-Стојаче Дамчевски – гимнастика

-Михаил Петровски – пливање

-Ангела Јанкуловска – ракомет

-Јована Павловска – фудбал

-Матеја Марковска – одбојка

-Филип Бошевски – кунг фу-Михаил Русевски – карате

-Драгана Милосавлевиќ – ракомет

-Надалина Талевска – карате