Press "Enter" to skip to content

Имало-немало штрајк, школската година започна, среќни училишни денови на учениците

Денес на 2 септември започна новата учебна година.

Без разлика дали денес на првиот училишен ден, учителите и наставниците ќе го одржат предупредувачкиот еднодневен штрајк за повисоки плати, училиштата ги отворија вратите.

Родителите, бабите и дедовците им истурија вода на учениците за лесна учебна година и ги испратија најмилите на училиште.

Нека им е среќна новата учебна година на сите ученици.