Press "Enter" to skip to content

Протест против францускиот предлог и марш по Широк Сокак во Битола

Синоќа и во Битола беше организиран протест на “Магнолија“ против францискиот предлог, а овој протест бил организиран како поддршка на протестот пред Владата во Скопеј, а не него учествуваа лица од Битола кои не можат поради разни причини да патуваат дп Скопје, но кои сакаат со протест во Битола, да го изразат своето незадоволство против францускиот предлог, кој е услов за кревање на бугарското вето, за почувањето на преговорите со ЕУ.

По обраќањрто на “Магнолија“ на Игор Петковски, протестот продолжи со марш по Широк Сокак, а на крајот кај  Офицерскиот дом, исто така имаше обраќање.