Press "Enter" to skip to content

Два медала и личен рекорд за пливачите на Олимпик на Малиот пливачки маратон (фото)

Пливачите од Битола учествуваа на Националниот куп во далечинско пливање 2022 или како ги нарекуваат пливачите, мал пливачки маратон, се одржа на Охридско Езеро, кај Љубаништа, а не него учествуваа пливачи од Македонија, Србија и Бугарија.На малиот пливачки маратон успешно се преставија младите пливачи на пливачкиот клуб Олимпик од Битола, кои ги водеше тренерот Кире Марков, кој вели дека е задоволен од резултатите на неговит пливачи, со оглад на тоа дека во текот на годината малку тренираат и немаат услови за тоа.Никита Ангеловски, родена 2011 година е второпласирана на 800 метри.

Дамјан Петровски, роден 2010 година е третопласирана на 2,5 километри.

Христо Динев на 2,5 км успешно го исплива маратонот со подобрување на неговиот личен рекорд.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »