Press "Enter" to skip to content

Бронза за Христо Василевски од Битола на 5. турнир во Американски пул билјард во “А“ дивизијата

Во Тетово, во “Голден бол“ клубот се одигра 5. турнир од Државното првенство во Американски пул билјард, а се играше дисциплина “8-ка“. Битола оваа година е претставена со четири натпреварувачи од вкупно 16, колку што се натпреваруваат во “А“ дивизијата, а таа бројка е за поздравување. 

Најдобро пласиран битолчанец на 5. турнир беше Христо Василевски кој што го освои третото место и бронзен медал, а Димитар Симовски беше за него солидното петто место. 

Тино Бојаџиев и Илче Трајковски потфрлија на овој турнир и со тоа го расипаа својот пласман на табелата во генералниот пласман, но за забележување е дека сите билјард играчи се во безбедна зона иако има уште два турнири за играње, и догодина повторно ќе настапуваат во “А“ дивизијата.

-Петтиот турнир во Американски пул билјард се одигра во “Голден бол“ клубот во Тетово, ко е во сопственост на Ибро Садики и Јасин Медиу, добро познати ликови во билјардската фела во Македонија кои како и секогаш се покажаа како одлични домаќини. Кога сме кај играчите од тетово . Двајцата сопственици и сите играчи од Тетовскиот клуб, се наши добри пријатели, вели Горан Думевски – Панчо, кој за битолските билјард играчи додаде:

-Ако се земе предвид дека покрај во “А“ дивизијата“ и во второто во ранг натпреварување “Б“ дивизијата, водечките двајца се битолчани и со сигурност влегуваат во Првата лига тогаш слободно можеме да констатираме дека Битола е нај билјарскиот град во Македонија.

More from ВестиMore posts in Вести »
More from СпортMore posts in Спорт »