Press "Enter" to skip to content

СВР Битола: угостителски објекти на Широк Сокак “точеле на алкохол на дете“, продавале алкохол, санкционирани 20 моторциклисти

На 09/10.09.2022 во времето од 22-02.00 часот полициски службеници од СВР Битола-ОКП Битола при вршење на акциска контрола според планот „Безбедно лето 2022 “ во повеќе угостителски објекти, обиколка на школски дворови, паркови, паркинг простори, игралишта во Битола, затекнале малолетници  кои се послужени со алкохолни пијалаци и кај кои било утврдено присуство на алкохол. Малолетниците во присуство на претставник од Центарот за социјална работа се предадени на родителите.

Имено, на 09.09.2022 во 22.45 часот при контрола во угостителски објект на ул. “Широк сокак“ беа затекнати три малолетни лица послужени со алкохолни пијалаци за што ќе следува пријава за угостителите по чл. 204 од Кривичниот законик. Исто така, на 10.09 во 01. 00 часот во продавница лоцирана на ул. “Широк Сокак“ управител и вработено лице послужиле три малолетници со алкохол.  Децата се предадени на родителите. Следува соодветна кривична пријава. 

На 09.09.2022 во периодот од 18-24часот спроведена е засилена акциска контрола на територијата на  СВР Битола за санкционирање на прекршоци што ги прават возачите на мотоцикли, при што санкционирани се 20 возачи на мотоцикли од кои 11 Прилеп, 9 Битола.