Press "Enter" to skip to content

Габриела Илиевска дел од студиската посета на Малме, Шведска од програмата “NDI“

Габриела Илиевска, претседател на Советот на Општина Битола минатите неколку денови беше дел од студиска посета на Малме Шведска, во рамки на програмите кои ги организира “NDI“.-Шведска е пример како функционира стабилен, граѓанско ориентиран систем. Државата има силен здравствен и социјален систем кој овозможува еднакви можности за мажите, жените и децата(можност за економска самостојност на жените, максимална здравствена заштита на сите како и заштина на деца, жени и мажи, жртви на семејно насилство), вели Илиевска и додава:-Тоа е пример за врвен професионализам, граѓаните ги почитуваат правилата и секој работи и го интересира само она за што е платен. Беспрекорно чист град каде заедно и граѓаните и општината и државата подеднакво се грижат и ги почитуваат сите свои обврски.

 

More from ВестиMore posts in Вести »