Press "Enter" to skip to content

Партијата “ПОДЕМ“ во Битола го одржува 4. конгрес (фотогалерија)

Денеска во Битола, во големата сала на Народниот тестар од Битола, својот 4. по ред конгрес го одржа Партијата на обединети демократи на Македонија – ПОДЕМ. На овој конгрес се избраа новите раководни тела на партијата за периодот кој престои, наредните 4 години. На конгресот покрај ракоодните тела на ПОДЕМ и делегатите беа присутни и претставници на коалиционите партнери, а меѓу нив беа и градоначалникот на Битола Тони Коњановски, претседателот на ОК на ВМРО-ДПМНЕ Битола, Пеце Милевски, како и претставници на други политички партии. ПОДЕМ е дел од позицијата во Советот во Општина Битола, како дел од коалицијата со ВМРО-ДПМНЕ.Во нивно име пред почетокот на официјалниот дел се обрати градоначалникот на Аеродром и член на ИК на ВМРО-ДПМНЕ, Тимчо Муцински, кој го повтори ставот дека треба да има предвремени парламентарни избори, а тиа заедно со коалиционите партнери, меѓу кои и ПОДЕМ ќе победат на нив.Пред делегатите се изборот за претседател на партијата и членови на Надзорниот и Централниот одбор на ПОДЕМ, зборуваше проф. д-р Живко Јанкуловски, основач и претседател на ПОДЕМ, кој одржа поздравен говор. Јанкуловски во обраќањето истакна дека трите теми на кои во наредниот период партијата ќе биде фокусирана се справувањето со енергетската криза и кризата предизвикана од војната во Украина, како и како што рече потребата од предвремени парламентарни избори во Македонија.

More from ВестиMore posts in Вести »