Press "Enter" to skip to content

Библиотеката “Св. Климент Охридски“ го одбележа патрониот празник (фото)

Денес во холот на НУУБ „Св. Климент Охридски“ од Битола се организира настан по повод патрониот празник на библиотеката. На настанот се обрати директорот на НУУБ „Св. Климент Охридски“ – Битола кој на присутните гости им го честита патрониот празникот.Настанот беше пропратен со изведби на учениците од Државното музичко училиште и со говорот “На Климент“ во изведба на проф. Николина Поповска.Библиотекарот Маријан Колевски го промовираше 55. број на библиотечното списание „Библиотечен тренд“, а библиотекарот м-р Гордана Ѓоргиевска-Неделковски го промовираше Зборникот на 17. Роднокрајна средба на битолските писатели.На овој настан директорот да им ги врачи благодарниците на учесниците и фотографот кои помогнаа во реализација на проектот „Другото лице на книгата“.Беа доделени и Ваучери за едногодишна бесплатна членарина на студентите од Факултетот за Информатичка и комуникациска технологија кои беа присутни на настанот заедно со претседателката на студентите Софи Гајтанова.