Press "Enter" to skip to content

Битолчани со музиката на “Љубојна“, Зацевски и “Мелем“ ќе “влезат“ во Новата 2023 година

Од 24 декември 2022 до 1 јануари 2023 година, Битола ќе го празнува доаѓањето на Новата 2023 година, а и годинава, како и лани Општина Битола подготви “Зимска приказна“ која ќе се одвива на две локации, кај Офицерски дом и во старата битолска чаршија, на калдрмата, на пешачката патека.

Битолчани во Новата 2023 година ќе “влезат“ со музиката на „Љубојна“, Никола Зацевски и “Мелем“, а програмата за новоодишната ноќ ќе се одвива на платото кај “Офицерски“.

Инаку, 62 проекти за овогодинешната „Зимска приказна“ на Општина Битола за дочекот на Новата 2023 година.

Музика од сите жанрови, различни театарски претстави за деца, улични перформанси, пратечка ДЏ програма низ битолските кафулиња, новогодишен базар ќе има во официјалната програма која годинава ќе се случува на две локации, на празничиот плоштад пред Офицерски дом и на пешачката улица со калдрма кај Старата битолска чаршија. ОФФ програмата ќе има улични музички перформанси на Широк Сокак и пратечка ДЏ програма низ битолските кафулиња. Програмата започнува на 24 декември и ќе трае до 1 јануари.

24.12.2022 сабота

Офицерски дом

11:00 КУД Стив Наумов

12:00 Ѕвездите на ,, ТРА ЛА ЛА ”

13:00 Детска театарска претстава ,, НОВИОТ ЕЛФ “ – Театар Дел Арте

Широк Сокак

Улична променада 12.00-14:00 настап на ученици од Државно музичко училиште на Широк Сокак пред Кино Манаки и пред Веро

Офицерски дом

20:00 – 20:30 EXPOSE Dance Studio

20:30 – 22:00 ДУВАЧКИ ОРКЕСТАР на Битола

22:00 – 00:00 Група ГРОМ

25.12.2022 недела

Офицерски дом

11:00 – Детска театарска претстава ,, НОВОГОДИШНА ЗАБАВА “ – Интимен театар

12:00 – Детски хор на градинката Мајски Цвет

12:30 – Детска театарска претстава ,, НОВОГОДИШНА БРКАНИЦА “

13:00 – Детска театарска претстава ,, ДВЕ НОВОГОДИШНИ ЕЛКИ ‘’ – Театар Солза и смеа

14:00 – Детска театарска претстава ,, ВЕСЕЛИ ЅВОНЧИЊА ‘’ – Балада Арт

Широк Сокак

Улична променада 12.00-14:00 настап на ученици од Државно музичко училиште на Широк Сокак пред Кино Манаки и пред Веро

Офицерски дом

19:00 – 20:00 – SOUND WAVES

20:00 – 21:00 – ВИКТОР АПОСТОЛОВСКИ

21:00 – 22:30 – ПАРКЕТИ

22:30 – 00:00 – КОД 369

26.12.2022 понеделник

Офицерски дом

19:00 – 20:00 – ТРИО ЏЕНТЛМЕН

20:00 – 21:00 – SYNTHETIC SAX

21:00 : 22:30 – Група ДЕСПИНА & АЛЕКСЕЈ ИВАНОВСКИ

22:30 – 00:00 – ИКС БЕНД

27.12.2022 вторник

Стара битолска чаршија

11:00 – 12: 30 – Група БИТОЛСКИ ЧАЛГИИ

12:30 – 14:00 – Група МИЛЕНИУМ

14:00 – 16:00 – Група БОЕМИ

Офицерски дом

19:00 – 20:00 – БОРЧЕ НАУМОВСКИ

20:00 – 21:00 – ЕЛИКСИР бенд

21:00 – 22:30 – ,, ПАТУВАЊЕ “ – Група ФОНТАНА со специјалните гости ЏАМБО АГУШЕВ, ДАНИЦА КРСТИЌ– вокал и АНГЕЛ ДЕМИРЕВ – гитара

22:30 – 00:00 – НАЛА бенд

28.12.2022 среда

Стара битолска чаршија

11:00 – 11:30 – Група ПРЕРОДБА

11:30 – 12:30 ДЕЈАНИЕ & САРА

12:30 – 14:00 – Група МАЕСТРАЛ

14:00 – 16:00 – АДУТИ Бенд

Офицерски дом

17:00 – 18:30 – ,, СВЕТОТ НА БИБИ “

20:00 – 21:30 – КАМЕРЕН ОРКЕСТАР – JAMES BOND SYMPHONY

21:30 – 22:30 – ПОП РОК ХОР

22:30 – 00:00 – НИЕ ЗАПИРКА ДРУГАРИТЕ

29.12.2022 четврток

Стара битолска чаршија

11:00 – 11:30 – ЕНИС Бенд

11:30 – 12:30 – ДУО ЛАТИНО бенд

12:30 – 14:00 – Група ФАВОРИТИ

14:00 – 16:00 – Група БОНУС

Офицерски дом

19:00: 20:00 – Детска театарска претстава ,, ЗИМСКА ПРИКАЗНА“

20:00 – 21:00 – CORROSION

21:00 – 22:30 – ФОЛТИН

22:30 – 00:00 – GROOVE

30.12.2022 петок

Стара битолска чаршија

11:00 – 12:30 – Група ЃЕРДАН

12:30 – 14:00 – Група ЗА МЕРАК

14:00 – 16.00 – Група ОСКАР

Офицерски дом

19.00-20:00 – Детска театарска претстава ,, ЗИМСКА ПРИКАЗНА“

20:00 – 21:00 – ПАТУВАЊЕ НИЗ МАГИЧНИОТ СВЕТ ,, ВОЛТ ДИЗНИ “

21:00 – 22:00 – ГРУПА КАЛАБАЛАК

22:00 – 23:00 – БИТОЛСКИ ТАМБУРАШИ

23:00 – 00:00 – E-motion band

31.12.2022 сабота

Офицерски дом

11:00 – Ѕвездите на ,, СИ ДО “

12:00 – Детска театарска претстава ,, НОВОГОДИШНА ЗБРКА “

13:00 – Песни и рецитали на Влашки јазик

14:00 – Детска театарска претстава ,, НОВОГОДИШНИ СВЕТУЛКИ “

19:00 – 20:00 – Детска театарска претстава ,,ЗИМСКА ПРИКАЗНА ”

20:30 – 22:00 – LUCENT band

22:00 – 00:00 – ЉУБОЈНА

00:00 – 02:00 – НИКОЛА ЗАЦЕСКИ & ГРУПА МЕЛЕМ

More from ВестиMore posts in Вести »