Press "Enter" to skip to content

Градоначалникот Коњановски со подароци за новородените во Клиничката болница (фотогалерија)

Градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, денес го посети гинеколошко – акушерското одделение во Клиничката болница во Битола, каде во првото јануарско утро од оваа година, се роди првото женско новороденче Христина.Мајката Сара Поп Атанасова го донесе на свет во 1:42 после полноќ.Дежурните доктори прим. д-р Елизабета Чипуровска и д-р Христо Ѓорѓиевски, раководителката на одделението Маја Аврамовска и директорот на болницата, д-р Александар Обедниковски.Обедниковски го информира градоначалникот и за тоа како поминала новогодишната ноќ, без дополнителни ангажирања на одделенијата и ургеннтаното одделение, или како рече вообичаена ноќ, но и со 90 прегледи на детското одделение. В0 новогодишната ноќ, пред полноќ, беа родени уште две здрави деца, машко и женско, од мајките Виолета Начковска Митровска и Риние Мемедовска.Со најубави желби, градоначалникот Коњановски им ја честиташе приновата на родителите, подарувајќи им вредносен ваучер на родилките и подароци за новороденчињата.

More from ВестиMore posts in Вести »