Press "Enter" to skip to content

Совети за самоодбрана: одбрана од напад со тупаница од напред (видео)

Ѓуро Илиќ од Битола основач на будо-центарот од Битола, џудо мајстор 6 Дан и аикидо мајстор 7 Дан, преку кратко видео ќе покаже како да се одбраните од напад, кога напаѓачот напаѓа од напред со тупаница, со примена на техника од реален аикидо.

Две одбрани од напад кога напаѓачот напаѓа напаѓа од напред со тупаница, како што е презетнирано на краткото видео.

На краткото видео прикажана е одбрана со примена на техника од реален аикидо, кое е  снимено во поранешниот филмски град во Битола.