Press "Enter" to skip to content

Деновиве пред 10 години: “Сите да спортуваме“ најмасовна спортска манифестација

-Пред 10 години, во 2013 година, во Битола, во спортската сала “Павел Шатев“се одржа спортската манифестација “Сите да спортуваме“ во кој на еден заеднички тренинг беа вклучени околу 250 ученички од средните и основните училишта, започна со своите сеќавања Димче Миновски, хроничар на Битола и доајен на спортското новинарство. Во овој спортски настан беа  вклучени ученици од основните и средните училишта од Општина Битола, а поради големиот интерес во него ќе беа вклучени и возрасните, а целта на овој проект беше во организирани спортски активности да се вклучат огромен број учесници и да им се даде можност на секого да спортува и рекреира.Голем број ученици кои од најразлични причини немале можност да бидат вклучени во спортско-рекреативни активности, па затоа на овој наќин сакаме да поттикнеме, пред се ученички, да спортуваат, ќе рече тогаш Христина Ристевска, која ги водеше тренинзите.-Во самиот проект беа предвидени спортски активности од забавен и едукативен карактер како и сите спортови за кои има интерес, имаше најава дека ќе се урива и Гинисовиот рекорд по број на ученици кои тренираат на едно место, но како се заврши овој спортско-забавен проект не сум запознат и до кога траеше, завршува Миновски.

More from БитолаMore posts in Битола »
More from ВестиMore posts in Вести »