Press "Enter" to skip to content

СВР Битола: го зајакнуваме партнерството меѓу полицијата и заедницата

Полициски службеници од СВР Битола денеска во Битола спроведоа превентивна активност во рамки на кампањата на МВР и Македонскиот полициски синдикат „МВР за граѓаните – заедница, доверба, одговорност“, чија цел е доближување до граѓаните за суштината, вредностите и карактеристиките на концептот – полициско работење со заедницата, важноста на градењето партнерство помеѓу полицијата и граѓаните, но и механизмите за контрола врз полицијата што придонесуваат за зголемување на нејзиниот кредибилитет и интегритет.Портпаролот на СВР Битола, Сања Стаматова, информираше дека на овој начин полицијата е поблиску до граѓаните и дејствува кон зајакнување на довербата, во интерес на заедницата, се со цел обезбедување побезбедна средина за живеење за сите граѓани.Градоначалникот Коњановски, нагласи дека локалната самоуправа, ја поддржува оваа кампања, а локалниот совет за превенција, преку работата на сите институции во негов состав, настојува да се подобри животот на граѓаните.Проактивниот пристап ориентиран кон решавање на проблеми, има за цел континуирано и планско работење на спречување на криминалитетот и останатите потенцијални опасности за граѓаните, што овозможува и заедничка одговорност за решавање на проблемите.

More from ВестиMore posts in Вести »