Press "Enter" to skip to content

Асфалтирана “Зборска“

Попладнево започна асфалтирањето на улицата “Зборска“, што претставува финална фаза од реализацијата на овој проект.

Увид на работата, направи градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски, придружуван од заменик градоначалникот Бојан Бојкоски и претставници на општинската администрација, одговорни за координација на активностите поврзани со проектот.

Коњановски потенцираше дека за реализираните зафати, локалната самоуправа инвестираше 6.569.281 денари, од кои 1.522.373 за водоводна мрежа, 1.671.833 за канализациона мрежа и 3.375.075 за коловоз. 

More from ВестиMore posts in Вести »