Press "Enter" to skip to content

УКЛО Битола второ рангиран во Македонија на “EduRank листата“

После повеќе години битолскиот Универзитет „Св. Климент Охридски“ од Битола се враќа на местото кое му припаѓа – второ рангиран во Македонија на “EduRank листата“ (една од ретките светски универзитетски ранг листи која ги рангира и научната и едукативната компонента).-На светско ниво можеби изгледа скромно 4929 рангиран, но тоа е во првата третина најдобри универзитети во светот (во првата половина најдобри во Европа) според ЕдуРанк. Ако се земе предвид буџетот со кој располагаме….и тоа е одличен резултат, порачуваат од УКЛО Битола.

More from ВестиMore posts in Вести »