Press "Enter" to skip to content

Ламбе ја испеа “Заветна“ на Големо Езеро (видео)

Денес на Големо Езеро на Пелистер голем број на планинари од Битола, но и битолчани и нивни гости кои престојуваат во Битола кои го искористја убавото време да ги бидат на планина, да уживаат во убавините на Пелистер, да се изладат во водите на езерот0 на 2.218 метри надморска висина.

Меѓу нив беше и нашиот познат пејач Ламбе Алабаковски, кој на Големо Езеро се искачи по “Дебел Рид“, а на брегот на езерото ја испеа “Заветна“ во која уживаа голем број на посетители, а ние успеавме со камера да го регистритаме овој негов некојдневен настап во живо.

Текст, фото и видео: Сашо Ристевки