Press "Enter" to skip to content

Блок 3 на РЕК Битола вратен во функцијa

Блок 3 на РЕК Битола е вратен во функција во 10:24 часот и испорачува електрична енергија во електроенергетскиот систем.

Стручни екипи од комбинатот ги прават неопходните подготовки за почеток на операциите за враќање на мрежа и на Блок 1. Се очекува вечерва и оваа постројка да биде ставена во функција.

Двата блока на РЕК Битола утрово испаднаа од мрежа заради проблем предизвикан во транфостаницата на АД МЕПСО која се наоѓа во непосредна близина на комбинатот.

Потребите на потрошувачите за електрична енергија во моментов се задоволуваат од домашните капацитети на АД ЕСМ.