Press "Enter" to skip to content

Жените-лидерки ја подигнуваат јавната свест за менталното здравје кај децата (фотогалерија)

СЗО, со поддршка на Министерството за здравство, во просториите на НУУБ “Св.Климент Охридски“ во Битола, одржа Форум на заедницата на којшто, жените-лидерки од Битола ја подигнуваат јавната свест за важноста на менталното здравје кај децата, адолесцентите и младите.Нашите партнерки, жените-лидерки се поддржани од градоначалникот на општината д-р Тони Коњановски. Во локалните заедници, оваа активност ја спроведуваме во соработка со “Здружение за одржлив развој БИОМ“, како дел од “Заедничката глобална иницијатива на СЗО и УНИЦЕФ за ментално здравје и психосоцијална добросостојба и развој на децата и адолесцентите“. Така, помагаме да се унапреди превенцијата, третманот и отворената дискусија за менталното здравје на младите, рекоа организаторите.Во текот на денешната посетата на ООУ„Св.Климент Охридски“ Битола, коешто учествува во иницијативата на СЗО “Училишта што го унапредуваат здравјето“, жените-лидерки имаа личен увид во начинот на кој ги разбираме образованието и добросостојбата на учениците.

More from ВестиMore posts in Вести »