Press "Enter" to skip to content

Битолчани со Битолскиот дувачки и Марјан Ѓорѓиевски и честитка од градоначалникот “влегоа“ во 2024 година

Во прекрасна атмосфера на Платото пред Офицерскиот дом, синоќа Битола ја дочека Новата година, а платотото и просторот кај куќичките беа претесни за сите кои сакаа зааеднички во Битола да ја испратат и дочекаат Новата 2024 година.За крај на “Зимската приказна“ и успешен почеток на Новата година, програмата беше исполнета со „Eruption Band“, „Elicsir band“, Групата „Чоканче“ и Битолскиот дувачки оркестар надополнет со Стендап комедија на Марјан Ѓорѓиевски.Точно на полноќ, впечатливи светлосни ефекти го означија почетокот на 2024 година, а градоначалникот на општина Битола, Тони Коњановски на сите граѓани им посака многу здравје, среќна и успешна година.Традиционално, планинарите од групата „Олимпус Монс“, синоќа го започнаа искачувањето на Пелистер, како дел од првиот настан за оваа година, насловен „Први на први“.

More from ВестиMore posts in Вести »