Press "Enter" to skip to content

Општина Битола: увид во работните активности на повеќе локации во општината

Градоначалникот на Општина Битола, Тони Коњановски, изврши увид на повеќе локации каде што се изведуваат градежни активности, со што во тек е реализацијата на повеќе планирани проекти.

Во делот на прифатилиштето за бездомни животни, општината е во завршна фаза на постапување согласно добиените насоки од Агенцијата за храна и ветеринарство.Активно се работи на изградбата на детската градинка во АРМ, продолжува реконструкцијата на улицата Захарија Шумљанска, а во Горно Оризари во тек е изведба на водоводна мрежа.

Со овие активности, општината уште пред официјалниот почеток на градежната сезона, веќе работи на реализација на проектите согласно Програмите за работа.

More from ВестиMore posts in Вести »